Στο πλευρό του Ζαπράνη ο Μπουτάρης και ο Καλαφάτης

Να εκδοθεί ψήφισμα από το Δήμο Θεσσαλονίκης για όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που να καταδικάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών πρότεινε ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Δεν μπορεί να ανεχόμαστε πια τέτοιου είδους παρεμβάσεις από μια ομάδα αντιφρονούντων που μπαίνουν στα πανεπιστήμια. Η έννοια του ασύλου έχει ξεχειλώσει, είναι άσυλο ιδεών και όχι αναρχικών. Δεν μπορεί μικρές μειοψηφίες να διαμαρτύρονται γιατί είναι αντιεξουσιαστές και δεν θέλουν το ένα ή το άλλο», είπε ο δήμαρχος και πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δήμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης συμφώνησε με το Δήμαρχο για την έκδοση ψηφίσματος και τόνισε πως η παράταξή του «Εντάξει» είναι υπέρ της στήριξης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη. «Να στηρίξουμε με θέρμη τη θέση για αποφυγή βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους και ειδικά εις βάρος θεσμών, όπως ο πρύτανης», επισήμανε.

Προσθήκη:

Η επικεφαλής της «Ανοικτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου είπε πως «δεν δέχομαι τη βία, δεν θέλω τις μολότοφ αλλά πρέπει να μιλήσω και για την ευθύνη των υπευθύνων για τα γεγονότα αυτά που το ένα είναι συνέπεια του άλλου», είπε καταγγέλλοντας ακόμη πως στο ΠΑΜΑΚ που πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ δεν επιτρέπει άλλες φωνές. Πρόσθεσε επίσης πως «καταδικάζουμε ένα πανεπιστήμιο που αντί για ναός της γνώσης είναι ναός της επιχειρηματικότητας».

 

πηγή: myportal.gr

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ