Σενάρια στον ΣΥΡΙΖΑ: H Εφη Αχτσιόγλου στην Α’ Θεσσαλονίκης;

Το παζλ των προσώπων που θα πρωταγωνιστήσουν στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις προσπαθούν να σχεδιάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν είναι. Κι αυτό γιατί μπερδεύονται οι βουλευτικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις επιλογές που θα γίνουν εκεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες στην εκλογική του δύναμη. Από τους 8 βουλευτές που εξελέγησαν στην Α’ (6) και Β’ Θεσσαλονίκης (2) είναι πολύ πιθανό να εκλεγούν μόνο οι 5, οι 4 στην Α’ και ο 1 στη Β’. Στις λίστες του Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά την αποχώρηση της ΛΑΕ διαμορφώθηκε ως εξής: Παρασκευόπουλος, Αμανατίδης, Κουράκης, Μπόλαρης, Μηταφίδης, Τριανταφυλλίδης (Α’ Θεσσαλονίκης) και Φάμελλος και Μάρδας στη Β’.

Από αυτούς οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Μπόλαρης εκλέχτηκαν χωρίς σταυρό και δύσκολα θα πλασσαρισθούν σε ψηλή θέση. Μάλιστα για τον κ. Μπόλαρη ακούγεται πολύ έντονα ότι φλερτάρει με τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βέβαια είναι δύσκολο να εκλεγεί καθώς ως φαβορί εμφανίζεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Επίσης όπως γράφει η εφημερίδα στον ΣΥΡΙΖΑ ψιθυρίζεται ότι ο Τάσος Κουράκης κάνει δεύτερες σκέψεις και ότι είναι πολύ πιθανόν να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Ετσι ως ισχυροί υποψήφιοι βουλευτές θεωρούνται αυτή τη στιγμή οι κ.κ. Αμανατίδης, Μηταφίδης και Τριανταφυλλίδης, ενώ ακούγονται ακόμη ότι και πολλοί κρατικοί αξιωματούχοι φλερτάρουν με την ιδέα να είναι υποψήφιοι. Ρία Καλφακάκου, Γιάννης Μυλόπουλος και Κατερίνα Νοτοπούλου είναι τρεις από αυτούς που όμως είναι πιθανοί και για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδιαφέρον έχει το σενάριο να κατέβει η Εφη Αχτσιόγλου που έχει πυρήνες στην πόλη στην Α’ Θεσσαλονίκης. Οσο για τη Β’ Θεσσαλονίκης εδώ τα πράγματα δείχνουν πιο ξεκάθαρα: κ. Φάμελλος φαίνεται ότι έχει κερδίσει πόντους ενώ ο κ. Μάρδας θα εκλεγεί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει και δεύτερη έδρα στο νομό.

Μεγάλα ερωτηματικά βέβαια υπάρχουν για τις αυτοδιοικητικές επιλογές. Οπως είπαμε για την περιφέρεια φαίνεται ότι ο κ. Μπόλαρης έχει αποκτήσει προβάδισμα, ενώ για τον δήμο Θεσσαλονίκης όλα παραμένουν ανοικτά.

 

πηγή: myportal.gr

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ